Warriors d’amour wordt gegevblog4en door Ericka Voortman [Enschede 1964] afgestudeerd in 1989 aan de Theaterschool en ever since werkzaam op de dansvloer om vorm te geven aan de mentale krijger. In 2002 vanuit Rotterdam [met man en 2 -inmiddels zelfstandig wonende- zonen] de oversteek gemaakt naar Texel.

Als een gezelschap voor me staat zet ik alle [zintuigelijke] registers open en als een kok mix ik ingrediënten uit het theater, de dans, yoga, krijgerskunde en meditatie tot een smaakvol gerecht en serveer Warriors d’amour: een gerecht waarvan mensen gaan stralen, waar mensen open en krachtig van worden. Misschien zelfs voor een moment onbevreesd door samenzijn. Dat geeft een enorme boost. Zo samen zijn. Ik hou ervan om ieder in haar-zijn kracht/talent zetten. Voor een moment ‘te zijn’ zonder achterdocht, zonder jaloezie, scepsis, angst of agressie. Voor een moment liefdevol bijeen.

Dat is mijn zoektocht in het leven…iedere keer die ingrediënten vinden die het gezelschap optillen en aanmoedigen om open minded naar elkaar te zijn. Misschien zou je kunnen zeggen dat ik naar een vorm zoek die Compassie een ‘smoel’ geeft. Ja, misschien is dat wat een Warrior d’amour doet. Onbevreesd de wereld inkijken, instappen. Maar verwar onbevreesd niet met ‘zonder angst’. Ik wil gewoon niet dat Angst wint. Misschien ben ik een Don Quichot, met de felheid van een Jeanne d’Arc. Een felheid die mijzelf nog als es de das omdoet. Die felheid transformeren tot [com]passie, dat is de zoektocht van deze krijger. De grootste tegenstander van Angst is Compassie.

“Angst,” zo zei de Duitse filmregisseur Rainer Werner Fassbinder [1945-1982] het zo fraai, “essen Seele auf.” Precies. Ik wil niet dat Angst mijn Ziel opeet. Dus moet ik haar leren kennen. Waar zit mijn Angst, hoe heet ze, hoe doet ze. Waar heb ik Angst voor? Voor mezelf? De ander? De grote strijd tussen goed en kwaad begint toch nog altijd bij jezelf, toch? Weten wanneer je de wolf van haat voedt en wanneer die van liefde. Voor diegene die nieuwsgierig zijn hoe dat voelt, compassie en daardoor onbevreesd [samen] zijn: Proef aan de sprankelende kracht van een warrior d’amour.

Het waddeneiland kent ongelooflijk mooie locaties om outdoor workshops te geven. Wilt u liever binnen, dat kan natuurlijk ook. Workshops en lessen worden zowel op het eiland als ‘aan de overkant’ gegeven. Info: 06-13614046 of mail voor een offerte op maat.